Blog

Uncategorized

Vi søger en stærk projektleder til 3-årigt projekt om…

Brænder du for en mere bæredygtig verden og har du lyst til at arbejde med virksomheders innovation, ansvarlighed og FN’s verdensmål? Vi søger en projektleder til et 3-årigt projekt om bæredygtighed i restauranters værdikæde støttet af Industriens Fond.

Global Compact Network Denmark (GCDK) søger en projektleder til at drive et projekt om innovation i restauranternes værdikæde i tæt samarbejde med en række projektpartnere, herunder Danmarks Restauranter og Cafeer. Ved at etablere Verdensmålspartnerskaber mellem restauratører og danske industrivirksomheder vil projektet sikre, at der både udvikles, testes og markedsmodnes bæredygtige løsninger. Som projektleder vil du også indgå i GCDK’s sekretariat.

Læs mere om stillingen her

Læs mere om projektet her

Ansøgningsfristen er den 1. februar 2019, men da vi løbende vurderer indsendte ansøgninger og afholder samtaler, beder vi dig indsende din ansøgning hurtigst muligt.

Uncategorized

Join our conference about innovation with the SDGs

Are you a young professional or just interested in sustainable innovation? Join this half-day conference on February 1 and learn how to become an SDG innovator, entrepreneur and intrapreneur.

The world needs new ideas and innovative solutions to reach the 17 UN Sustainable Development Goals (SDGs or Global Goals), and the young generation has the mindset to provide them.

During our half-day conference on February 1 in the UN City in Copenhagen, you will learn how to use the SDGs to create innovation and new business strategies. Moreover, you will become familiar with UN Global Compact’s new Young SDG Innovator program, which aims to turn young professionals into SDG intrapreneurs who can help the companies they represent create a profit while solving some of the world’s biggest challenges. The Young SDG Innovator program is supported by Tuborgfondet.

Læs mere

Uncategorized

Danmark skal blive verdensmester i bæredygtige løsninger til restaurationsbranchen

Pressemeddelelse, 20. december 2018

Et nyt projekt skal finde nye løsninger på den danske restaurationsbranches største bæredygtighedsudfordringer. Målet er at styrke konkurrenceevnen for de danske virksomheder, som leverer løsningerne, og hæve bæredygtighedsambitionerne hos både restauranter og leverandører.

Der er stigende efterspørgsel på bæredygtige restaurantoplevelser fra den danske befolkning, og flere restauratører ønsker at tage et større samfundsansvar. Det kræver nye løsninger på branchens største bæredygtighedsudfordringer, og dem vil et nyt projekt forsøge at finde.

Læs mere

Global Compact

10 danske topledere: Derfor er menneskerettigheder vigtige for vores…

Den 10. december i år er det 70 år siden én af de vigtigste erklæringer i menneskets historie blev vedtaget: FN’s Verdenserklæring om Menneskerettighederne. Med sine 30 artikler havde erklæringen en ambition om at skabe en verden, hvor alle mennesker kan leve et værdigt og frit liv, og 70-året giver derfor anledning til refleksion over, hvilken rolle menneskerettigheder spiller i dag.

Menneskerettigheder er én af hjørnestene i UN Global Compact’s 10 principper og i GCDK’s arbejde, og som Global Compact-medlemsvirksomhed forpligter man sig til at respektere og støtte dem i sit virke. Blandt de danske medlemsvirksomheder er der stor interesse for at samarbejde om, hvordan man gør det på den bedst mulige måde i sin virksomhed med afsæt i FN’s Retningslinjer for Menneskerettigheder og Erhvervsliv. For selvom danske virksomheder pryder de mest kendte globale ranglister for ansvarlig forretning, og selvom Global Compact og masser af andre organisationer tilbyder brugbare værktøjer inden for området, kan menneskerettigheder være en vanskelig størrelse at arbejde med hos selv den største virksomhed.
Læs mere

Uncategorized

Vi søger en studentermedhjælper med flair for webdesign og…

Er du dygtig til kommunikation og webdesign, og brænder du for bæredygtighed? Så er du måske vores nye studentermedhjælper!

Global Compact Network Denmark (GCDK), som er det lokale netværk for FN’s Global Compact, blev stiftet i oktober 2017 og har været i en rivende udvikling lige siden. Derfor er vi på udkig efter en ambitiøs og dygtig studentermedhjælper, som kan hjælpe sekretariatet med videreudvikling af hjemmeside, digital kommunikation og intern koordinering.
Læs mere

Aktiviteter

Vær med i vores menneskerettighedskampagne

Den 10. december runder FN’s Verdenserklæring om Menneskerettighederne et skarpt hjørne. Vi fejrer erklæringens 70-års fødselsdag med en kampagne, som sætter fokus på, hvad menneskerettigheder betyder for de danske Global Compact medlemmer.
Er din virksomhed medlem af Global Compact Network Denmark og kunne du tænke dig at være med?
Kampagnen vil indeholde en artikel/Q&A, hvor direktører fra Global Compact-virksomheder og organisationer svarer på, hvad menneskerettigheder betyder for deres virksomhed, samt et tilhørende citat, som vi (og virksomhederne) kan bruge i en social medie-grafik.
Har du lyst til at være med, har vi helt konkret brug for:Læs mere

Uncategorized

Workshop – Human Rights Due Diligence – 19. november…

Efter en veloverstået første workshop om forankringen af en menneskerettighedspolitik retter arbejdsgruppen nu blikket mod due diligence processen. Den anden workshop stiller derfor skarpt på identifikationen og håndteringen af menneskerettighedsudfordringer ude i virksomhederne. Advokat og medlem af Mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd (MKI) Thomas Trier Hansen sætter scenen ved at give et indblik i hvad menneskerettighederne er for en størrelse og hvilke krav der stilles til jeres identifikation og håndtering i forskellige kontekster. Herefter vil Director Malene Østergaard fra Danfoss fortælle om deres arbejde med at implementere en proces for deres menneskerettigheds due diligence. Dagen sluttes af med en workshop, der vil give deltagerne mulighed for at arbejde hands-on med processen og erfaringsdele på tværs.Læs mere

Aktiviteter

Kom til halvdags workshop d. 31. oktober

I forbindelse med det nordiske Global Compact møde afholder vi fire forskellige Deep Dive Sessions den 31. oktober fra 9.00-12.00 om alt fra cirkulær økonomi til Verdensmålsrapportering.

Er din virksomhed medlem af de danske Global Compact, og kunne du tænke dig at komme med?
Læs mere

Uncategorized

Konference om ny teknologi og forretningsmodeller

Ny teknologi og forretningsmodeller med verdensmål i centrum var på programmet til vores udsolgte event “New Technologies and Business Models for the SDGs”. Konferencen løb af stablen torsdag den 13. september 2018 hos Pier47 og blev arrangeret i samarbejde med DI – Fra Filantropi til Forretning
Et stort tak til alle der præsenterede og deltog, og tak til
Rainmaking at Pier47 for at lægge hus til.Læs mere

Uncategorized

Kom i praktik hos Global Compact Network Denmark!

Praktik fra 1. februar 2019 til 31. juli 2019

Brænder du for bæredygtighed i danske virksomheder? Så er en praktik i Global Compact Network Denmark (GCDK) lige noget for dig. GCDK, som er det lokale netværk for FN’s Global Compact, blev stiftet i oktober 2017 og har været i en rivende udvikling lige siden. Derfor er vi på udkig efter en udadvendt, ambitiøs og dygtig praktikant, som kan hjælpe sekretariatet med administration, intern koordinering og kontakt med medlemsvirksomheder.Læs mere