Global Compact Network Denmark lancerer ambitiøst klimaprogram for virksomheder

af | 22. apr 2021

Pressemeddelelse, 22. april 2021

Global Compacts nye program ’Climate Ambition Accelerator’ skal klæde danske virksomheder på til at måle på og reducere deres klimaaftryk. Programmet bliver desuden udrullet i over 25 lande med danske Ørsted som én af hovedsponsorerne.

Vi skal hæve klimaindsatsen i det danske erhvervsliv, hvis vi skal nå Danmarks 70-procents reduktionsmål i 2030. Det kræver ikke alene politiske incitamenter gennem blandt andet lovgivning, men også at virksomhederne får de rigtige kompetencer og værktøjer til at opgøre udledninger og fastsætte kort- og langsigtede mål. Og måske vigtigst af alt: at virksomhederne taler samme sprog.

Derfor lancerer Global Compact Network Denmark i dag programmet Climate Ambition Accelerator, som gør danske virksomheder fortrolige med det internationalt anerkendte klimainitiativ Science Based Targets. I initiativet sætter virksomheder klimamål, som stemmer overens med klimavidenskaben, som er valideret af en uafhængig tredjepart, og som baserer sig på opgørelsesmetoden Greenhouse Gas-protokollen. Programmet tager virksomhederne gennem et firemåneders forløb om Science Based Targets, som byder på e-læring, workshops med klimaeksperter samt netværksmøder, hvor virksomhederne får mulighed for at diskutere klimaudfordringer og -løsninger med andre virksomheder.

Sara Krüger Falk, direktør i Global Compact Network Denmark, udtaler:

”I ’Climate Ambition Accelerator’ bliver virksomhederne klædt på til en fremtid, hvor solide klimadata og ambitiøse klimamål bliver en forudsætning for at drive god forretning. Klimakravene bliver kun større i lovgivning, blandt investorerne og hos de største virksomheder. Derfor er det vigtigt, at de danske virksomheder sætter ambitiøse reduktionsmål og bliver dygtigere til at dokumentere deres klimaindsats.”

Vigtigt med et fælles, globalt klimasprog

Hovedorganisationen FN’s Global Compact står bag initiativet, som også indeholder klimakampagner målrettet virksomhederne, og som udrulles i over 25 lande i hele verden af lokale Global Compact-netværk. Målet er en global udbredelse af Science Based Targets og Greenhouse Gas-protokollen, som kan sikre, at virksomhederne taler samme sprog, når det gælder klimaarbejdet. Derudover bliver der i programmet rig mulighed for, at virksomhederne kan mødes på tværs af landegrænser for blandt andet at diskutere, hvordan man engagerer underleverandører i globale værdikæder.

Netop denne globale mobilisering af virksomheder er én af grundene til, at det danske energiselskab Ørsted er hovedsponsor på programmet.

Mads Nipper, administrerende direktør i Ørsted, siger:

”Virksomheder kan og skal være katalysatorer for den grønne omstilling. De virksomheder, der vælger en bæredygtig tilgang nu, er også dem, der vil klare sig godt om 10 og 20 år. Derfor er vi i Ørsted glade for at støtte op om UN Global Compacts Climate Ambition Accelerator, som skal sætte fart på virksomhedernes klimaambitioner. Vi håber, at vi ved at dele Ørsteds erfaringer med at gennemføre en grøn forretningstransformation og præstere økonomisk på samme tid kan inspirere virksomheder i Danmark og resten af verden til at engagere sig i en hurtigere grøn omstilling.”

Climate Ambition Accelerator bliver lanceret globalt i dag samt til Global Compact Network Denmarks Årsdag kl. 15, hvor både Mads Nipper og FN’s Global Compacts direktør Sanda Ojiambo er på programmet.

Læs mere om Climate Ambition Accelerator

 

Fakta om programmet

  • Climate Ambition Accelerator er en del af FN’s Global Compacts såkaldte ’Global Impact Initiatives’, hvor organisationen mobiliserer virksomheder globalt om vigtige emner som ligestilling, klima og bæredygtig innovation.
  • Alle virksomheder og organisationer tilsluttet Global Compact Network Denmark (eller et andet lokalt Global Compact-netværk) kan deltage i programmet
  • Tilmeldingsrunden begynder i dag 22. april og slutter 22. juni, mens programmet officielt starter i slutningen af august og slutter i december 2021.
  • Global Compact Network Denmark planlægger at igangsætte en anden runde af programmet i 2022.

 

Om Science Based Targets

Science Based Targets er et initiativ af FN’s Global Compact, WWF, WRI og CDP, hvor virksomheder sætter tredjepartsvaliderede, videnskabsbaserede mål, der stemmer overens med Parisaftalen klimascenarier. Omdrejningspunktet for initiativet er Greenhouse Gas-protokollen og formålet er at mobilisere virksomheder omkring en fælles, ambitiøs og videnskabsbaseret ramme for, hvordan erhvervslivet kan bidrage til internationale klimamål.

Læs mere: https://sciencebasedtargets.org/

 

Kontakt

Joachim Marc Christensen, Network Manager, Global Compact Network Denmark

joachim@globalcompact.dk // +45 26 92 99 75