Global Compact Logo
Information om dataopbevaring

For at vores hjemmeside kan fungere ordentligt og give dig den bedste oplevelse, bruger vi essentielle dataopbevaringsmekanismer, herunder Local Storage og IndexedDB. Vi bruger ikke cookies.

Læs vores GDPR-politik
Tak, det er forstået
Hjemnyheder

Gaza: Overblik for virksomheder

Af UN Global Compact Network Denmark
25.01.2024, kl. 12.00

Gaza brief from UN General Secretary

Nødhjælp, donationer og officiel information fra FN vedrørende Gaza

 

“Jeg er dybt bekymret over den klare overtrædelse af menneskerettighederne, vi er vidne til.”

 

Sådan lød det fra FN’s generalsekretær, António Guterres, til pressen den 15. januar. Generalsekretæren har siden terrorangrebet mod Israel 7. oktober og de efterfølgende og kontinuerlige angreb på palæstinensere i Gaza opfordret til humanitær våbenhvile.


Nødhjælp, donationer og officiel information fra FN:


Prioriteret nødhjælpsliste

  • FN’s Humanitære Koordineringskontor (OCHA) opdaterer løbende en prioriteret liste over mad, medicin og anden nødhjælp.

 

OCHA’s officielle lynappel (flash appeal) 

  • Publikationen fremhæver de nødvendige humanitære behov og tiltag inden for sundhed og ernæring, fødevaresikkerhed, beskyttelse, vand og sanitet, husly og andre genstande, uddannelse, økonomi, logistik, nød-telekommunikation og general koordinering.


Information om donation af nødhjælp

  • Her finder du oplysninger om, hvordan man kan donere nødhjælp til Gaza gennem organisationen Egyptian Red Crescent. Organisationen står for den overordnede koordinering af humanitær bistand fra Egypten til Gaza.

 

FN’s fond for kontante donationer til Gaza

  • Fonden for kontante bidrag uddeles til godkendte, betroede organisationer i frontlinjen af den humanitære indsats i Gaza.

 

Tale fra FN’s humanitære koordinator Lynn Hastings

  • Den 13. december talte FN’s humanitære koordinator for de palæstinensiske områder, Lynn Hastings, til verdenspressen i Geneva. Her advarede hun om et scenarie, hvor nødhjælp til befolkningen i Gaza kan gå helt i stå.

Quote from UN General Secretary on Gaza