Global Compact Logo
Information om dataopbevaring

For at vores hjemmeside kan fungere ordentligt og give dig den bedste oplevelse, bruger vi essentielle dataopbevaringsmekanismer, herunder Local Storage og IndexedDB. Vi bruger ikke cookies.

Læs vores GDPR-politik
Tak, det er forstået
Hjem
nyheder

Ny dansk brochure om Science Based Targets-initiativet

UN Global Compact Network Denmark udgiver en dansk brochure om Science Based Targets-initiativet (SBTi)

Af UN Global Compact Network Denmark
25.03.2024, kl. 12.13

Windmills

En ny dansksproget brochure om Science Based Targets-initiativet (SBTi) har set dagens lys. Den har til formål at give en overskuelig og letlæselig introduktion på dansk til SBTi – et initiativ som for mange kan virke som en smule indviklet, omstændigt og svært at have med at gøre.


I brochuren får du en lettilgængelig gennemgang af bl.a. SBTi’s formål og rolle, initiativets proces for fastsættelse af klimamål for store virksomheder og SMV’er samt forpligtelser og fordele ved at være tilsluttet SBTi.


Derudover finder du masser af nyttige links til SBTi’s vejledninger og retningslinjer og henvisninger til gode værktøjer til at komme i gang med klimaregnskabet.


Brochuren er udarbejdet af UN Global Compact Network Denmark med støtte fra Udenrigsministeriet.


Om SBTi


Science Based Targets-initiativet (SBTi) er en nonprofit organisation, der har til formål at fremme ambitiøse klimaindsatser i erhvervslivet på globalt plan.


Initiativet sætter virksomheder i stand til at opstille og få godkendt reduktionsmål for deres udledning af drivhusgasser så de lever op til den seneste klimavidenskab. Deraf navnet Science Based Targets - SBT, som på dansk også kaldes videnskabsbaserede klimamål.


Virksomheders lederskab er afgørende


Med videnskabsbaserede klimamål ved virksomheder, hvor meget og hvor hurtigt de skal reducere deres udledning af drivhusgasser for at forhindre de værste påvirkninger af klimaforandringerne.


I sin enkelthed kan man også sige, at ud fra verdens samlede drivhusgasbudget, som videnskaben tilsiger vi skal holde os inden for, kan virksomheder se hvor stor en andel de har til sin rådighed og sætte reduktionsmål derefter.


Når virksomheder går foran og viser vejen med ambitiøse klimaindsatser giver det kolleger, leverandører og kunder mulighed for at følge trop. Samtidig lægger det pres på og motiverer regeringer til flere modige handlinger til gavn for samfundets omstilling og dermed klimaet.


Download SBTi brochuren


Joachim Marc Christensen

Joachim Marc Christensen

Head of Programmes

Climate & Environment / Klima & Miljø

field

Science Based Targets Peer Learning Group

Do you want to learn how to commit to and work with the Science Based Targets initiative? Or is your company already committed and ready to advance its climate action? Then this is the peer learning group for you