Hjemnyheder

Ny bestyrelse i UN Global Compact Network Denmark

Danmarks største netværk og læringsmiljø for bæredygtighed i den private sektor har fået ny bestyrelse ved generalforsamlingen den 22. april 2024.

Af UN Global Compact Network Denmark
22.04.2024, kl. 09.30

Global Compact DK bestyrelse

Ny bestyrelse i UN Global Compact Network Denmark


I dag tiltrådte seks nye og genvalgte bestyrelsesmedlemmer bestyrelsen for UN Global Compact Network Denmark, den lokale afdeling for verdens største initiativ for ansvarliglighed i erhvervslivet, UN Global Compact.


To nyvalgte og fire genvalgte bestyrelsesmedlemmer blev i dag stemt ind i UN Global Compact Network Denmarks bestyrelse. Der var fire pladser på valg i kategorien virksomheder uanset omsætning, og to pladser i kategorien organisationer.


De i alt 12 bestyrelsesmedlemmer skal sammen varetage netværkets strategiske beslutninger for de danske virksomheder og organisationer, der har forpligtet sig til at fremme ansvarlige forretningspraksisser og bæredygtig udvikling gennem deres tilslutning til UN Global Compact. Det danske Global Compact-netværk har desuden en observatørpost, som Ole Lund Hansen, Chief, Global Operations hos UN Global Compact, besidder.


"Tak for at møde op i dag og deltage i demokratiet,” siger Sara Krüger Falk, direktør for UN Global Compact Network Denmark.


ny bestyrelse 2024

Et begivenhedsrigt år for UN Global Compact, og et begivehedsrigt år for verden


Forperson for bestyrelsen, Lene Bjørn Serpa, Director, Head of Corporate Sustainability & ESG at A.P. Moller - Maersk, gav forpersonens beretning.


"Det har været et begivenhedsrigt år i sekretariatet. Og det har været et begivenhedsrigt år i verden. Det var et år, hvor vi endnu engang kunne konstatere varmerekorder, tørkerekorder, og hvor man mærker klimaforandringer på nært hold. Det har også været et år med usikkerheder i geopolitik, krig og økonomiske uroligheder," siger Lene Bjørn Serpa og fortsætter:


"Usikkerhed er blevet den nye normal, men vi kan være sikre på at virksomheder kan være med til at gøre en forskel. Og samfundet forventer, vi tager den opgave på os. Her giver UN Global Compacts Ti Principper et rammeværktøj for det arbejde."


Forventninger fra bestyrelsen i 2024


For bestyrelsen er det derfor afgørende, at flere virksomheder tilslutter sig UN Global Compact, for at virksomheder får den størst mulige positive indvirkning på samfundet og kan skabe bæredygtig fremdrift.


"Vi ser vækst og fremdrift som to ting, der går hånd i hånd. Det er afgørende, at virksomheder, der har tilsluttet sig UN Global Compact, også har adgang til en stærk platform til at rykke sig. Vores succes sker i kraft af den læring og erfaringsudveksling i hele netværket," siger Lene Bjørn Serpa.


Netværket skal ligeledes klæde virksomheder på til at imødekomme nye lovkrav om bæredygtig rapportering, som skal understøtte konkret bæredygtig fremdrift.


"Man kan bruge UN Global Compact til at blive klædt på, til at forberede sig og til at implementere ny lovgivning i virksomheden. Men selvfølgelig handler det ikke kun om lovgivning. Det handler om at skabe værdi gennem forretningsmodeller, der tager hensyn til mennesker og miljø, og netværkspraksisser, hvor vi kan dele erfaringer, så vi sammen kan skabe mere handling for en mere bæredygtig fremtid."


Højdepunkter i 2023


I 2023 fik netværket 102 nye medlemmer og er i dag oppe på 667 danske medlemmer. Der blev også skruet op for tempoet i sekretariatet, som afholdt hele 82 arrangementer i løbet af året. Et særligt højdepunkt for 2023 var lanceringen af et CEO Statement fra 27 førende danske virksomheder, som opfordrede regeringer globalt til at accelerere en retfærdig omstilling til en net zero-fremtid. Efter lanceringen tilsluttede 13 danske virksomheder sig erklæringen sammen med virksomheder i de nordiske lande.


UN Global Compact Network Denmark lancerede en ny og fokuseret hjemmeside, der tillader medlemmer at tilgå programmer, arrangementer og netværksgrupper inden for en række ESG-emner ud fra deres erfarings- og kendskabsniveau. Derved er det både muligt at nørde klimaregnskaber og samtidig påbegynde sit arbejde med at sikre menneskerettigheder i værdikæden – alt afhængig af, hvor hvert medlem er på rejsen.


Den nye bestyrelse


På generalforsamlingen førte Marianne Granhøj fra Kromann Reumert an som dirigent, og medindehaver af Økomatch, Bodil Retbøll, gennemgik årsrapporten for 2023, mens direktør Sara Krüger Falk gennemgik budget for 2024.


Endeligt blev den nye bestyrelse præsenteret. Se listen af gen- og nyvalgte bestyrelsesmedlemmer herunder:


Virksomheder uanset omsætning:


Organisationer:


De tilslutter sig de nuværende medlemmer af bestyrelsen:


Det danske Global Compact-netværk har desuden en observatørpost, som Ole Lund Hansen, Chief, Global Operations hos UN Global Compact, besidder.


Bestyrelsesmedlemmer vælges for en toårig periode og mødes fire gange årligt, hvor de er med til at sætte den strategiske linje for Global Compact Network Denmark. Vi ser frem til det kommende år med den nye bestyrelse, som vil sætte sit eget præg på udviklingen af samfundsansvar i dansk erhvervsliv. Samtidig må vi sige farvel og stort tak for arbejdet til de afgående medlemmer:




Billeder af Mette Ovgaard.


Global Compact Logo
Information om dataopbevaring

For at vores hjemmeside kan fungere ordentligt og give dig den bedste oplevelse, bruger vi essentielle dataopbevaringsmekanismer, herunder Local Storage og IndexedDB. Vi bruger ikke cookies.

Accepter essentielle cookies