God jul – og et blik frem mod 2023

af | 21. dec 2022

Glædelig jul til alle medlemmer hos Global Compact Network Denmark og tak for året, der gik. I 2023 sætter vi endnu mere vores fokus på SMV’er, arbejdet med menneskerettigheder og erhverv, implementering af den nye CoP og digitale platform, alt imens vi øger vores internationale samarbejde om klimamål og introducerer flere klimakurser.

Tak til alle medlemmer for at gøre 2022 til et fremragende år for Global Compact Network Denmark. Et år hvor vi nåede op på 600 medlemmer. Vi ønsker alle en god jul, et godt nytår og tillader os samtidig at stille skarpt på året, der venter os

Virksomheder, der drives ansvarligt, er mere robuste, konkurrencedygtige og har bedre adgang til kapital. Hos Global Compact er I en del af et læringsmiljø, som giver jeres virksomhed redskaberne til at skære igennem kompleksiteten og opbygge tillid, gennemsigtighed og nå jeres bæredygtighedsmål. Derfor ser vi frem til at implementere den nye Communication on Progress og præsentere den nye digitale platform den 1. marts 2023.

I begyndelsen af det nye år sender vi invitationer ud til både vores generalforsamling og årsdag i ultimo april, hvor vi håber at se jer. 2023 bliver også året, hvor vores årlige Nordic Meeting finder sted i Danmark i slutningen af oktober.

Øget fokus på SMV’er

I forlængelse af Global Compacts nye SMV-strategi, sætter vi i Global Compact Network Denmark ekstra fokus på SMV’erne i 2023. SMV’erne er både klar og villige til at skalere deres engagement inden for bæredygtighed.

Det betyder, at vi i netværket skal sørge for at have det rette indhold og initiativer, som er målrettet og meningsfuldt for den målgruppe. Derfor er vi glade for, at vi i fællesskab kan fortsætte et fokus på det enorme potentiale, der ligger i at accelerere og skalere meningsfuldt SMV-engagement.

Menneskerettigheder og erhverv

I det kommende år retter vi opmærksomheden mod menneskerettigheder og erhverv. Helt konkret vil det arbejde udspille sig i vores Business & Human Rights Accelerator, mens vi kommer til at præsentere et helt nyt projekt i samarbejde med Green Building Council, Dansk Industri og Institut for Menneskerettigheder, som skal munde ud i en vejledning for menneskeretlig due diligence i byggesektoren.

Herudover kan i se frem til lanceringen af en ny netværksgruppe for ligestilling, diversitet og inklusion. Gruppen er for medarbejdere i virksomheder, der:

  • Har ansvar for initiativer til fremme af denne dagsorden.
  • Kan dele konkrete eksempler på best practice fra deres arbejde.
  • Kan deltage i 3 – 4 møder årligt i københavnsområdet, hvor møderne planlægges for 2023. Såfremt der er tilslutning til det, holder vi gerne møder på Fyn og i Jylland.
  • Ideelt set har deltaget i Target Gender Equality i 2021 eller 2022, men dette er ikke et krav.
Klimakurser til mindre virksomheder, supplier engagement, SBTi og SBTN

I 2022 har vi samlet best practice-eksempler fra flere virksomheder, som munder ud i en rapport om supplier engagement og danske virksomheders klimaindsats i scope 3. Vi ser frem til at præsentere rapporten for jer til april.

Og vi ligger ikke på den lade side, når det gælder klima og miljø. I tråd med vores fokus på SMV’er, vil vi præsentere flere klimakurser, som skal klæde mindre virksomheder på til Greenhouse Gas-protokollen.

Dertil øger vi det internationale samarbejde om Science Based Targets Initiative (SBTi) og vil som noget nyt udrulle Science Based Targets Nature (SBTN).

Vi ser frem til at præsentere alt, vi har i støbeskeen – og mere til. Og vi ser frem til det fortsatte engagement, de store ambitioner og viljen til at arbejde seriøst med ansvarlig virksomhedsledelse.

 

Læs mere om vores mange medlemstilbud