Her er de nominerede til titlen som årets SDG Pioneers

af | 30. apr 2019

I de seneste to måneder har Global Compact Network Denmark (GCDK) været på udkig efter årets SDG Pioneer i Danmark – en person der har gjort en særlig indsats på vegne af deres virksomhed for at nå ét eller flere af FN’s verdensmål. Nu er de fem nominerede til titlen fundet.

Global Compact medlemsvirksomheder har i løbet af foråret kunnet indstille unge medarbejdere (35 år eller under) til titlen som årets SDG Pioneer i Danmark. Nu er der lukket for indstillinger, og GCDK’s sekretariat har fundet frem til de fem stærkeste kandidater, som er med i opløbet til at få titlen.

De nominerede blev offentliggjort i dag på Global Compact Network Denmark’s Årsdag af Uddannelses -og forskningsminister Tommy Ahlers, hvor de også hver især præsenterede deres arbejde, drivkraft og ambitioner omkring verdensmålene. 

Og de nominerede er…

De nominerede til titlen som årets SDG Pioneer er blevet udvalgt fra et stærkt kandidatfelt gennem en intern evalueringsproces, hvor der har været særligt fokus på kandidaternes arbejde med innovative løsninger samt deres evne til at inspirere, involvere og engagere både kollegaer og stakeholders i bæredygtighedsagendaen.

De fem nominerede er således blevet udvalgt på baggrund af deres ekstraordinære indsats og stærke resultater, når det kommer til at nå verdensmålene gennem deres arbejde.

Her er de fem nominerede:

Nassera Ahmed

Titel: Sustainability Specialist
Virksomhed: Chr. Hansen Holding A/S

Julia Williams

Titel: Sustainability Coordinator
Virksomhed: Ingleby Farms & Forests ApS

Charlotte Sølling

Titel: ESG Manager
Virksomhed: MP Pension

Leonora Eberhardt

Titel: Industrial PhD student
Virksomhed: MTH Group

Anders Kirkeby Larsen

Titel: Sustainability Advisor
Virksomhed: Ørsted

Med repræsentanter fra forsikrings-, bygge-, og biosciencebranchen samt landbrugs – og energisektoren, viser de fem profiler hvordan man uanset felt og branche kan være med til at løse nogle af verdens største udfordringer.

Vinderen indstillet til den global kampagne

Vinderen af titlen som ”Global Compact Network Denmark 2019 SDG Pioneer” bliver udvalgt af et eksternt panel bestående af seks fremtrædende bæredygtighedsaktører:

  • Anja Philip, Formand, Forbrugerrådet Tænk
  • Camilla Brückner, Direktør, UNDP’s nordiske repræsentationskontor
  • Flemming Lynge Nielsen, Sustainability Director, Danfoss A/S
  • Kirsten Brosbøl, MF og formand for tværpolitisk netværk for FN’s verdensmål
  • Ole Lund Hansen, Chief, Local Networks, UN Global Compact
  • Steen Hildebrandt, Formand, 2030-panelet og Professor emeritus, Institut for Marketing og Organisation, Aarhus Universitet

Vinderen annonceres i starten af maj, og vedkommende vil blandt andet få muligheden for at komme på scenen til Verdensmålskonferencen den 15. maj i Industriens Hus.

Derudover vil vinderen blive indstillet til den globale kampagne, med chancen for at blive én af 10 SDG Pioneers fra hele verden. De 10 SDG Pioneers vil blive udvalgt samt annonceret og anerkendt under FN’s Generalforsamling i New York til september.

Om kampagnen

Mens den globale SDG Pioneers-kampagne har været en årlig begivenhed globalt siden 2016 er det første gang, FN’s Global Compact har igangsat en lokal ansøgningsrunde i Danmark samt 16 andre lande, herunder Egypten, Kina og USA. Det er ligeledes første gang, der er et særligt fokus på unge medarbejdere (35 eller derunder) i kampagnen.

SDG Pioneers-kampagnen er ligeledes en del af et øget fokus på unge menneskers potentiale til at bidrage til verdensmålene gennem entreprenørskab og forretningsudvikling, som Global Compact Network Denmark lancerede med Tuborgfondet i februar måned i år.