Webinar: Biodiversitet & Business – en introduktion

Hvordan og hvorfor bør virksomheder arbejde med at fremme biodiversitet? Og hvordan står det egentlig til med vores natur og arter? Det dykker vi ned i til dette introduktionswebinar.

Naturen spiller en vigtig rolle i, at vi mennesker trives. Den forsyner os med mad, rent drikkevand og tømmer, regulerer vores klima, luft og vand, opretholder næringsstofkredsløb, sikrer jordbundsdannelse og meget mere. Velfungerende økosystemer er dermed en forudsætning for velfungerende samfund.

Men vores natur er under stort pres, og ikke mindst planetens biodiversitet – mangfoldigheden af levende organismer – som er rygraden i ethvert modstandsdygtigt økosystem. Klimaforandringer, afskovning, forurening, overmætning af næringsstoffer har bl.a. gjort, at vi nu befinder os i den sjette masseudryddelsesbegivenhed i planetens historie – og den er menneskeskabt.

Sammenlignet med tabet af biodiversitet får klimaforandringerne mest opmærksomhed politisk og i erhvervslivet. Men de to udfordringer er så uløseligt forbundet, at flere forskere og institutioner omtaler dem som ”the twin crisis” – en dobbeltkrise, som er gensidigt selvforstærkende, menneskeskabt, og som truer vores eksistensgrundlag.

 

Masser af håb og løsninger

Men selvom biodiversitetskrisen er alvorlig, er der masser af muligheder for at bremse den negative udvikling og genoprette naturen. Ikke mindst for virksomheder.

I dette webinar dykker vi ned i det pres vi lægger på vores biodiversitet og natur i dag, men også de løsninger, der findes derude og som er klar til at blive grebet af erhvervslivet. Du vil blandt andet blive klogere på hvor galt det egentligt står til med naturen og biodiversiteten, hvordan din virksomhed bør forholde sig til krisen, og hvordan erhvervslivet kan begynde at bidrage til at løse den.

Webinaret er organiseret i samarbejde med WWF Danmark.

Dato:
22. september, 2022

Tid: 
09.00 – 10.15 CET

Sted:
Online via Zoom

Tilmeldingsfrist:
Lukket

Dette event er forbeholdt medlemmer af
Global Compact Network Denmark

Program 

09.00 – 09.05: Introduktion
Joachim Marc Christensen, Head of Programmes, Global Compact Network Denmark

09.05 – 09.20: Hvad er biodiversitet og hvorfor er det vigtigt for os alle?
Bo Øksnebjerg, Generalsekretær, WWF Danmark

09.20 – 09.35: Hvad kan man gøre som virksomhed? Og hvor skal man starte?
Bo Øksnebjerg, Generalsekretær, WWF Danmark

09.35 – 09.45: Virksomhedscase: Solar
Mette Bredkjær, Director Sustainability, Operations, Solar 

09.45 – 10.00: Q&A
Bo Øksnebjerg, Generalsekretær, WWF Danmark
Mette Bredkjær, Director Sustainability, Operations, Solar 

10.00 – 10.15: Ressourcer om biodiversitet for virksomheder

Joachim Marc Christensen

Head of Programmes

Climate & Environment / Klima & Miljø
joachim@globalcompact.dk
(+45) 26 92 99 75