Samfundsansvar i restaurationsbranchen

af | 7. jun 2018

I sidste uge blev Restauratørernes Garantiordning, REGA, lanceret ved et event i FN Byen. REGA er en sammenslutning af 14 restauranter samt brancheforeningen Danmarks Restauranter og Cafeer, og er et nyt bæredygtigt initiativ, der skal bringe branchen i front med social, miljømæssig og økonomisk ansvarlighed – principper som Global Compact naturligvis også støtter op om.  Blandt de 14 restauranter er bl.a. Sticks’n’Sushi og Madklubben som dermed forpligter sig til at gennemlyse deres forretninger og bringe den i overensstemmelse med FN’s Retningslinjer for Menneskerettigheder og Erhverv, samt dokumentere håndteringen af negative indvirkninger på miljø og menneskerettigheder og indsatsen for at forebygge korruption. Konkret vil 180 spisesteder landet over blive en del af dette initiativ.


(foto credit: Steffanie Nordahl)

REGA og Global Compact Network Denmark har i samme omgang lavet en hensigtserklæring om et samarbejde, og de 14 virksomheder skal på sigt blive medlemmer af det danske netværk. Direktør Sara Krüger Falk var da også på talerstolen da initiativet blev lanceret i sidste uge.

    Fakta om tiltaget

    • Restauratørernes Garantiordning, REGA, er et samarbejde mellem restauratører, der ønsker at løfte kvaliteten af deres arbejde med samfundsansvar. Med REGA stiller restauratørerne garanti for, at de arbejder fokuseret på at drive ansvarlig virksomhed med fokus på social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed.
    • REGA-medlemmer forpligter sig til jævnligt at foretage indvirkningsanalyser, hvor virksomheden identificerer, forebygger eller afbøder mulige negative indvirkninger på de internationale principper for social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed efter FN’s og OECD’s retningslinjer fra 2011. Kernen af REGA er respekt for menneskerettighederne, respekt for miljøet og forebyggelse af korruption.
    • REGA hviler på rammen for virksomheders arbejde med bæredygtighed, FN’s Global Compact fra 2000.