SDG Ambition Accelerator skruer tempoet op for arbejdet med verdensmålene

af | 20. aug 2021

Vi er langt fra mål, hvad angår opnåelse af verdensmålene. Ret nøjagtigt er vi 62 år bagud med tidsplanen, og det kalder på øjeblikkelig, kontinuerlig og effektiv handling. Danmark er blandt topscorerne, når det kommer til opnåelse af verdensmålene, og det skyldes særligt en bred indsats og opmærksomhed på tværs af samfundet. Men vi har stadig lang vej endnu, i vores bidrag til realiseringen af verdensmålene inden 2030.

Programmet SDG Ambition Accelerator sætter turbo på den proces.

Verdensmålene skal gennemsyre kerneforretningen

SDG Ambition er vores accelerator-program, som hjælper virksomheder med at integrere verdensmålene i kerneforretningen. Programmet udfordrer og støtter deltagende virksomheder i at opstille ambitiøse virksomhedsmål og fremskynde udviklingsdagsordenen i virksomhedens DNA.

“Vi står over for store udfordringer, særligt på grund af vores høje forbrug og affaldsmængde. Det kalder på drastiske ændringer. Vi er nødt til at reducere vores forbrug, genbruge mere og reducere vores CO2-aftryk – også i globale værdikæder.”

Sådan lød det fra vores direktør og formand for 2030-panelet, Sara Krüger Falk, da hun sammen med finansminister Nikolaj Wammen og en række andre samfundsaktører gjorde status på Danmarks fremskridt i arbejdet med verdensmålene på et FN-topmøde 14. juli.

Virksomheder har en fordel

Verdensmålene består af 17 mål og 169 delmål for en bæredygtig udvikling for både mennesker og kloden, som verdenssamfundet med FN som tovholder har defineret og forpligtet sig til at realisere inden 2030. Men vi har travlt. Virksomheder har den fordel, at de kan omstille sig hurtigere, end det ofte er muligt for regeringer, og derfor har mulighed for at accelerere arbejdet med verdensmålene og bæredygtig udvikling. Og det er der behov for. Er muligheden der, følger ansvaret med.

SDG Ambition Accelerator

Verdensmålene skal være en del af virksomheders DNA. Foto: Manuel Aragón

For status er, at der vil gå yderligere 257 år, før vi opnår økonomisk ligestilling mellem kønnene. Samtidig er hvert tiende barn underlagt børnearbejde, verdenshavene fyldes med plastik, og Jordens gennemsnitstemperatur vil hæve sig med mere end 3 grader i 2100. Prognosen er alvorlig, men ikke håbløs.

SDG Ambition Accelerator byder på et seks måneders læringsforløb, hvor du gennem tre kapacitetsopbyggende moduler, indeholdende en række on-demand og live-sessioner samt diskussionsfora med andre virksomheder, får indblik i og redskaber til strategisk prioritering af handlinger, der vil fremskynde din virksomheds bidrag til 2030-agendagen. Ikke mindst får man redskaber til, hvordan man sætter realistiske mål til at opnå dette.

Vi er stolte af, at 79 procent af deltagende virksomheder fra programmets første runde fortæller os, at SDG Ambition Accelerator har hjulpet dem til at identificere nye måder til at komme i mål med verdensmålene.

Programmet foregår på engelsk og er gratis for Global Compacts virksomhedsmedlemmer.

Fakta om programmet
  • SDG Ambition Accelerator er et af FN’s Global Compacts accelerator-programmer, hvor organisationen mobiliserer virksomheder globalt om vigtige emner såsom ligestilling, klima og bæredygtig innovation.
  • SDG Ambition blev lanceret i 2020, hvor første runde ligeledes blev afviklet.
  • SDG Ambition afvikles i Danmark i samarbejde med Accenture Denmark.
  • Alle virksomheder tilsluttet Global Compact Network Denmark (eller et andet lokalt Global Compact-netværk) kan ansøge om plads i programmet.
  • Der er ansøgningsfrist 30. september, og programmet løber fra oktober 2021 til april 2022.
  • Bemærk venligst, at vi kun har 20 pladser i programmet, og vi sigter efter en god balance mellem store og små virksomheder.

Læs mere om SDG Ambition Accelerator

Spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til SDG Ambition Accelerator, så tag endelig fat i Karoline Kjærgaard Hansen, Network Manager, Global Compact Network Denmark, på karoline@globalcompact.dk eller +45 53 64 61 82.