Virksomheder styrker kerneforretningen ved at rapportere om bæredygtighed

af | 20. sep 2022

Når virksomhederne rapporterer om bæredygtighed, oplever de, at det skaber stor værdi for kerneforretningen, deres interessenter og kunder.

Global Compact Network Denmark og FSR – danske revisorer har for fjerde år i træk kåret de bedste bæredygtighedsrapporter i SMV-segmentet. Ti virksomheder udmærker sig til SMV COP-listen 2022, og vi har her samlet tre af virksomhedernes forklaring på, hvordan rapporteringen skaber værdi for dem.

”Vores bæredygtighedsrapportering er med til at sikre, at vi fastholder og udvikler vores position som en førende ejendomsudvikler, der skaber tryghed, trivsel og fællesskab for vores mange kunder og tager ansvar for samfundet,” lyder det fra Christian Gjessing Bruun, ESG- & Bæredygtighedschef hos AKF Holding.

Christian Gjessing Bruun, ESG- & Bæredygtighedschef hos AKF Holding

Christian Gjessing Bruun, ESG- & Bæredygtighedschef hos AKF Holding

De seneste år har der været et stigende fokus på virksomheders ansvar for, at deres fodaftryk for eftertiden er bæredygtige. Medlemmer hos Global Compact Network Denmark giver samtidig udtryk for, at rapportering om bæredygtighed er en essentiel del af det at drive forretning.

Det samme mener Christian Gjessing Bruun:

”Rapporteringen skal samtidig være med til at understøtte kvalificerede beslutningsgrundlag på lige fod med vores økonomiske rapportering.”

Handling og kommunikation skal følges ad

Godt benarbejde gør alting lettere. Når virksomheder rapporterer om bæredygtighed, styrker det deres indsigt og evne til at sætte målbare mål og kommunikere derom. Det oplever Eva Samuelsson, der er Sustainability Manager hos Rosendahl Design Group.

”Rapporteringen er afgørende for målsætning, opfølgning, transparens og i forhold til at skabe involvering både internt og eksternt,” siger Eva Samuelsson.

Eva Samuelsson, Sustainability Manager hos Rosendahl Design Group

Eva Samuelsson, Sustainability Manager hos Rosendahl Design Group

Dokumentation for virksomhedens indsats på bæredygtighedsområdet er afgørende, når virksomheder vil kommunikere om bæredygtighed. Derfor er rapportering fundamentet for god kommunikation til både investorer, aktionærer og kunder.

”Vores rapport dokumenterer, at vores kerneforretning tager vores samfundsansvar alvorligt og naturligt lever op til bestemte verdensmål om bæredygtighed. Den giver vores investorer, kunder og andre interessenter et indblik i vores vigtige mål og fokus,” siger Anders Wall, COO & Deputy CEO, Head of IR & ESG hos GreenMobility.

Anders Wall, COO & Deputy CEO, Head of IR & ESG hos GreenMobility

Anders Wall, COO & Deputy CEO, Head of IR & ESG hos GreenMobility

SMV COP 2022-publikationen indeholder et nemt overblik over de ti udvalgte virksomheders rapporter samt en kort begrundelse for, hvorfor netop deres rapporter kvalificerer sig til SMV COP-listen 2022.

Hent SMV COP 2022-publikationen her.

Publikationen er udarbejdet af Global Compact Network Denmark og FSR – danske revisorer. Den tjener som inspiration til små og mellemstore virksomheders arbejde med bæredygtighedsrapportering.